Skip to content

manuele therapie

Manuele Therapie is een specialisatie van de fysiotherapie waarbij de therapeut zich onderscheidt door zijn uitgebreide en specifieke kennis over de werking en ziekteleer van gewrichten van de wervelkolom en de extremiteiten. U kunt hierbij denken aan nek-schouderklachten, hoofdpijn, rugklachten, soms doortrekkend tot in de benen, armen of ribben.  

De manueel therapeut heeft de mogelijkheid voor het diagnosticeren en behandelen van deze klachten met specifieke gewrichtsmobilisaties (milde en rustige technieken) en high velocity thrust technieken (of te wel manipulaties en daar dankt de therapie dus zijn naam aan) Het effect van de therapie is vaak al direct na de behandeling merkbaar. De gewrichten bewegen beter en er is minder pijn.

Om deze specialisatie te mogen doen heeft de fysiotherapeute een 4-jarige post HBO- opleiding gevolgd, aangevuld met een 2- jarige Masteropleiding. Er is geen verwijzing nodig voor manuele therapie. Omdat onze collega staat ingeschreven in het register van de NVMT wordt de behandeling vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Onze specialist(en):

Voor het maken van een afspraak kunt u ons telefonisch bereiken op (035) 60 11 525.

Wenst u algemene informatie? Dan zijn wij ook per e-mail bereikbaar via info@fysiocentrumveenstreek.nl.