Skip to content

Samenwerking met Stroke Service Eemland

4 april 2019

Om de zorg voor patiënten met een beroerte in de regio Eemland zo goed mogelijk te organiseren, werken Meander Medisch Centrum, revalidatiecentra, verpleeghuizen samen in de Stroke Service Eemland. Op 26 maart is een officiële samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Meander Medisch Centrum en fysiotherapiepraktijken in de 1e lijn die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met een beroerte (CVA).

Jaarlijks worden in Meander zo’n 475 patiënten opgenomen met een beroerte: een infarct of bloeding in de hersenen. Pien Slingerland is ketenzorgcoördinator van de Stroke Service Eemland. “Als patiënten na een beroerte naar huis mogen, kunnen zij ook snel terecht bij een therapeut bij hen in de buurt. Waarbij de behandeling van deze therapeut direct aansluit op de behandeling die zij eerder kregen. We hebben hierover afspraken gemaakt met gespecialiseerde fysiotherapeuten. Als de patiënt meer nodig heeft dan behandeling door één therapeut, is de patiënt op onze polikliniek Revalidatiegeneeskunde op de juiste plek.”

Binnen Stroke Service Eemland zijn deze afspraken nu geformaliseerd met gespecialiseerde fysiotherapeuten. In de toekomst zullen deze ook gemaakt gaan worden met logopedisten en ergotherapeuten. Stroke Service Eemland heeft tot doel heeft om de kwaliteit van (revalidatie)zorg na een CVA te bevorderen, onder andere door te zorgen dat de patiënt de juiste zorg op de juiste plek krijgt.